Станислав Балабанов: В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел
Секция: ПОЛИТИКА
21 Септември 2024 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станислав Балабанов: В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел

/КРОСС/ В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел като излязат и гласуват. Това каза депутатът от „Има такъв народ" Станислав Балабанов в предаването „Тази събота" по бТВ.

При ниска избирателна активност има голяма опасност след изборите на 27 октомври скоро да има нови такива в началото на следващата година, предупреди той.

Относно предложението на ПП-ДБ за експертен кабинет с равноотдалечен от всички партии премиер депутатът от ИТН обяви, че неговата партия първа е лансирала идеята за експертно правителство.

„Ние поставихме фундамента и основата на нормалния диалог в парламента. Програмата, която одобриха всички, ще е основа за разговорите в 51-вия парламент, защото ИТН ще бъде незаобиколим фактор", коментира още Станислав Балабанов.

Реформата в антикорупционното законодателство не означава едно лице да бъде заменено с друго, подчерта той. ИТН не е подкрепила предложението, защото не иска да участва в интригите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „ПП-ДБ, променяйки Конституцията и текста в основния закон, сами сложиха ограничението, че премахването на който и да е от КПКОНПИ касае конституционно мнозинство от 160 гласа. Кирил Петков като инициатор на закона миналия ден не беше в зала, пет човека от ПП липсваха. Защо се крие Кирил Петков? ИТН не участва в този фарс, тъй като и с нашите, и без нашите гласове не правим услуга на никого", коментира Балабанов.

бТВ, „Тази събота"