Добрич е домакин на няколко офроуд събития този уикенд
Секция: Автомобили
21 Септември 2024 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добрич е домакин на няколко офроуд събития този уикенд

/КРОСС/ Добрич е домакин на няколко офроуд събития този уикенд. Градът посреща състезатели от цяла България за  състезания, свързани с мотоциклети и автомобили 4х4. 

Мотоспортът се завръща след 35 години прекъсване с нова изградена писта за мотокрос с дължина от 1400 метра. Съоръжението се намира в района на т.нар "гонки" в промишлена зона „Запад" на Добрич и е изградено от клуб "Фактори рейсинг 76". 

Там ще се проведат тренировките и състезанията към ATV Challenge Cup.

"Това събитие не се е провеждало повече от 35 години, а града ни по принцип е с такава традиция всяка година да има някакъв шампионат. Няколко ентусиасти се събрахме и решихме да направим това съоръжение", каза за БТА един организаторите на събитието Тихомир Иванов.

По негови думи над 100 състезатели ще се състезават в класовете по АТВ и мотоциклети, а най-малкият участник е само шест години.

"Повече от 3 месеца ни отне да направим това съоръжение. Надяваме се да я пазят, да я поддържат, да не си изхвърлят боклуците, защото мястото беше едно нерегламентирано сметище. Положихме доста труд, за да го изчистим", обясни Иванов.

В първия ден на Републиканския шампионат ATV Challenge Cup днес имаше записване на състезателите. Тренировките започнаха в 10:30, а в късния следобед се очаква да се проведе първото състезание. "Официалното откриване е утре в 10:00 часа", каза Иванов.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов даде старта на състезанията с джипове "Рали Добруджа". Автомобили 4х4 тръгнаха от центъра на Добрич. Участниците трябва преминат 500 километра за два дни, демонстрирайки майсторство и издръжливост.

Организатор на събитието е „Клуб 4х4 Адвенчър", а съорганизатор - Община Добрич.