Даниел Панов: Духът, който се усеща в тези празнични дни, е точно българският дух, който липсва в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2024 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Даниел Панов: Духът, който се усеща в тези празнични дни, е точно българският дух, който липсва в България

/КРОСС/ Духът, който се усеща в тези празнични дни, е точно българският дух, който липсва в България. Това се дължи най-вече на разделението и омразата в политическата власт. Това каза кметът на Велико Търново Даниел Панов в предаването „Тази неделя" по бТВ.

В качеството си на председател на Националното сдружение на общините на Република България той заяви, че политическата криза се отразява сериозно и върху местната власт. Готови проекти на общините чакат за финансиране с европейски средства, а средствата се бавят с години, подчерта Панов.

„Част от санирането е с тези средства, друга - с държавни. В момента в българските общини има 2000 одобрени блока за саниране и още 3000, които са с готови проекти и чакат. Тук ролята на парламента е да решат средствата, които трябва да отпуснат за следващите блокове, но при положение, че влизаме от служебен кабинет в служебен кабинет, няма как да говорим за стабилност в държавата", допълни кметът на Велико Търново.

„Нашите предци са били обединени и са имали единствена цел - България да бъде свободна и независима държава. Постигнали са го въпреки политическите си различия. Мисля, че политиците всеки ден трябва да поглеждат надписа на Народното събрание - Съединението прави силата. Нека да бъдем обединени за бъдещето на България и на нашите деца", призова кметът на Велико Търново.

бТВ, „Тази неделя"