Костадин Костадинов: „Възраждане“ не е за продан и не изневерява на принципите си
Секция: ПОЛИТИКА
22 Септември 2024 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: „Възраждане“ не е за продан и не изневерява на принципите си

/КРОСС/ Председателят на „Възраждане" - Костадин Костадинов, направи няколко важни изказвания в радио интервю в предаването " Беновска пита" в Радио К2, в което очерта основните приоритети на политическата организация и плановете за участие в управлението на България.

Костадинов заяви, че „Възраждане" за четвърти пореден път внася законопроекта за чуждестранните агенти в Народното събрание, но все още среща силна съпротива и дезинформация в медиите. Той подчерта, че законът е вдъхновен от американския закон FARA, а не от руския, както често се твърди. Целта на законопроекта е да осигури публичност и прозрачност за организациите, финансирани от чужбина, като санкции се предвиждат само при липса на обявяване на такива финансирания.

Костадин Костадинов остро критикува неправителствения сектор в България, заявявайки, че голяма част от него е финансиран от „Америка за България" и служи на чужди интереси. Той отрече обвиненията, че законът ще засегне получатели на помощи за лечение или други търговски сделки.

"Изрично е записано, че всички помощи, които се получават за лечение, включително и тези, които идват по линия на Международния червен кръст, не влизат в тази категоризация. Нашият призив е един и той е много простичък към всеки, който се упражнява по тази тема - да отвори закона и да го прочете. Защото се говори, че ако някой бил получил, включително за реклама в ютюб за монетизиране на канала, също щял да бъде чужд агент. Търговските сделки са изключени от обхвата на закона.", каза в интервюто Костадинов.

Председателят на „Възраждане" коментира, че политическата организация е готова да работи с всяка друга партия, която споделя техните приоритети, но само ако те се съгласят с основните им политически цели: референдум за членството на България в еврозоната и НАТО, предоговаряне на условията за членство в ЕС, прекратяване на помощта за Украйна и вдигане на санкциите срещу Русия.

Костадинов изтъкна, че „Възраждане" не променя позициите си в зависимост от политическата ситуация, за разлика от другите партии, които често правят компромиси и променят своите позиции заради краткосрочни политически облаги. Според него, ГЕРБ и ПП-ДБ са примери за партии, които са доказали непоследователността си, като първо отхвърлят определени съюзи, а след това влизат в тях.

Костадинов вярва, че „Възраждане" има нарастваща подкрепа в обществото, защото защитава интересите на хората и на България. Той заяви, че политическата организация няма да влезе в съюз с партии, които са водени от лични или чужди интереси, и е категоричен, че „Възраждане" не е за продан и няма да изневери на принципите си.

В заключение, той подчерта, че „Възраждане" е водена от идеята за национален суверенитет и независимост. Той предрече, че с нарастващата подкрепа от хората "Възраждане" ще продължи да играе ключова роля в българската политика, отстоявайки националния интерес пред чуждестранни влияния и интереси.