Температури до 32 градуса в края на септември
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2024 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Температури до 32 градуса в края на септември

/КРОСС/ В първите дни на есента времето по нашите географски ширини ще остане приветливо. Последната пълна седмица на септември ще е с прохладни сутрини, но с повишаващи се дневни температури. Ако в понеделник и вторник термометрите се колебаят в интервала 22-27 градуса, то от сряда до събота те ще се движат между 25 и 30-32 градуса.

Седмицата ще е преобладаващо слънчева. Във вторник облачността от запад ще се увеличи и в сряда с преминаването на слаб фронт ще превали локално в Западна и Централна Северна България.

По-добре оформен студен атмосферен фронт ще премине на 29 и 30 септември с по-интензивни валежи, тук-там с гръмотевици, силни пориви на студен северозападен вятър и драстично понижение на температурите. В неделя следобед и вечерта явленията ще обхванат от запад на изток почти цялата страна, а в понеделник ще се ограничат в източната половина на страната.

Буквално в първите дни на октомври ще е хладно. След преминаването на фронта сутрините ще са с потенциал за есенни слани с температури в някои котловини около нулата и с дневни показания на термометъра между 15 и 20 градуса.

Първата октомврийска седмица ще е без валежи. Времето ще е преобладаващо слънчево, с по-динамична облачност през втората половина на този период. Температурите отново ще тръгнат нагоре и към 5-6 октомври ще достигат нива между 22 и 27 градуса.