Има ли изненади при наредбата на кандидат-депутатските листи
Секция: Коментари
23 Септември 2024 11:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Има ли изненади при наредбата на кандидат-депутатските листи Коментар на социолога Елена Дариева и политолога Георги Проданов

/КРОСС/ Всички политически партии и коалиции имат срок да регистрират листите си с кандидат-депутати до 17 часа на 24 септември. Някои обаче вече го направиха. Има ли изненади при наредбата на кандидатите - коментар в „Твоят ден" по NOVA NEWS направиха социологът Елена Дариева и политологът Георги Проданов.

„Вчера станахме свидетели на листите на ГЕРБ-СДС и „Движение за права и свободи - Ново начало". Няма изненади при тях, предвид, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани да прибегне до електоралния резерв на партията и да направи водачи на листи кметовете с най-висок рейтинг", каза Дариева.

По думите ѝ „Движение за права и свободи - Ново начало" е подходило находчиво в Бургас. Там водач на листата им е кметът на община Руен. Социологът твърди, че над 50% от гласовете за ДПС в бургаския многомандатен избирателен район идват именно от тази община.

Георги Проданов пък видя в челните места на листите „фиктивни водачи" - хора, които нямат намерение да са народни представители. По думите на политолога по този парламентът ще се напълни с непознати „безгласни букви".

„Реденето на листите е много тънък момент в партийните формации, защото има много амбиции, но не всички могат да бъдат удовлетворени", подчерта Дариева.