Авиацията на Черноморския флот на Русия проведе учения за унищожаване на дронове в Черно море
Секция: Русия
23 Септември 2024 12:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Авиацията на Черноморския флот на Русия проведе учения за унищожаване на дронове в Черно море

/КРОСС/ Авиацията на Черноморския флот на Русия проведе учения за извършване на бойни полети над Черно море за търсене и унищожаване на безпилотни въздушни и морски цели, съобщава "Ройтерс".

"Задачите на бойната мисия бяха изпълнени на тъмно, на различни височини и включваха екипажи, издигащи се в стратосферата на надморска височина от над 13 000 метра", информира руското министерство на отбраната.

В ученията участваха щурмовият авиационен полк на ВМС и противовъздушната отбрана на Черноморския флот с двумоторен двуместен свръхманеврен изтребител Сухой Су-30СМ.

Су-30М е предназначен за спечелване на превъзходство във въздуха, блокиране на вражески летища на голяма дълбочина, унищожаване на въздушни, наземни и морски цели, включително през нощта и при сложни метеорологични условия, посочва агенция "Интефакс".

Въоръжените сили на Русия бяха силно разтегнати по суша и море през последните две години и половина от войната в Украйна.

Украинските сили, въпреки че са значително превъзхождани по отношение на военноморската огнева мощ, успяха да нанесат разрушителни удари на Черноморския флот на Русия, чиято основна база е в пристанището Севастопол на Кримския полуостров.