Със силна листа от 28 кандидати коалиция „БСП - Обединена левица“ се регистрира за предстоящия вот
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2024 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Със силна листа от 28 кандидати коалиция „БСП - Обединена левица“ се регистрира за предстоящия вот

/КРОСС/ „За първи път лявото политическо пространство се явява по този начин на избори - обединено. Интересът към листата беше не просто голям. След като бяхме готови с пълната листа останаха и трима кандидати като резерви. Но най-важното е, че в лявото пространство сме заедно и ще водим позитивна, градивна и добронамерена кампания".

Това каза водачът на листата и председател на Икономическата комисия в 50-ото НС - инж. Петър Кънев, минути преди коалиция „БСП - Обединена левица" да регистрира в Районната избирателна комисия в Бургас листата си с кандидати за народни представители за 2-ри МИР-Бургас за предстоящия на 27 октомври парламентарен вот.

По думите на инж. Кънев, листата, в която фигурират точно 28 личности, е изключително силна.

„Очакваме по-добър резултат. Взели сме си поука от стари грешки и се надяваме избирателят да ни прости и да ни подкрепи на тези избори", каза вторият в листата и областен председател на БСП, Тодор Байчев. На въпрос, дали има конкуренция между кандидатите в листата, той беше категоричен: „Не! Нещо повече - нашата цел не е конкуренцията, а обединението", поясни Байчев.

Според третия в листата, настоящият общински съветник от гражданско движение БУРГ - Живко Табаков, обединението не цели просто висок резултат в кампанията, а ефективни регионални политики, които са заложени в програмата на БСП и трябва да бъдат осъществени на национално ниво, защото са в полза на гражданите.

„Личностите и партиите обединени в Коалицията не поставят в центъра партийни интереси, а този на обществото и хората. Точно това трябва да е и причината гражданите да ни гласуват доверие. И вярвам, че ще го направят", каза шестата в листата финансистът Даниела Алакушева.

Цялата листа с кандидати за народни представители на коалиция „БСП - Обединена левица" от Втори избирателен многомандатен район - Бургас, можете да видите в прикачения файл.