Руски и китайски военни кораби провеждат учебни стрелби в Тихия океан
Секция: Русия
24 Септември 2024 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски и китайски военни кораби провеждат учебни стрелби в Тихия океан

/КРОСС/ Отряд бойни кораби на Тихоокеанския флот на Русия и военноморските сили на Китай навлязоха в Охотско море в западната част на Тихия океан в рамките на съвместни военни учения, съобщават "Ройтерс" и руската агенция "Интерфакс".

"По време на морския преход отрядът изпълняваше задачи по съвместно маневриране, противодействие на безпилотни вражески катери, провеждане на разузнаване и наблюдение на надводната обстановка с участието на хеликоптери", информира пресслужбата на Тихоокеанския флот.

В събота Русия заяви, че започва съвместното руско-китайско военноморско учение "Бейбу/Взаимодействие - 2024", което ще включва противовъздушни и противоподводни оръжия.

Сред военните кораби, участващи в ученията, са руските големи противолодъчни миноносци "Адмирал Пантелеев" и "Адмирал Трибуц", както и корвети МПК-82 и МПК-107.

Китай се включи в ученията с разрушителите "Синин" и "Уси", фрегатата "Лини" и корабът за снабдяване "Тайху".

"Корабите ще извършат артилерийска стрелба, а също ще използват противоподводни и противовъздушни оръжейни системи по единен план", посочва "Интерфакс".

Охотско море в западната част на Тихия океан се намира между руския полуостров Камчатка на изток, Курилските острови на югоизток и японския остров Хокайдо на юг.