Броени часове преди крайния срок за регистрация. Кой срещу кого се изправя в битката за 51-вия парламент
Секция: Коментари
24 Септември 2024 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Броени часове преди крайния срок за регистрация. Кой срещу кого се изправя в битката за 51-вия парламент Темата коментираха политолозите Стойчо Стойчев и Милен Любенов

/КРОСС/ Кой срещу кого се изправя в битката за 52-ия парламент? Темата в ефира на "Здравей, България" коментираха политолозите Стойчо Стойчев и Милен Любенов.

Хората гласуват за ДПС заради името, затова и битката беше за него. От друга страна Ахмед Доган е символ на ДПС. Марката обаче е при Делян Пеевски. Какви личности ще се подредят в листата няма значение, освен ако не са хора, които на местно ниво биха могли да мобилизират избирателите, каза Стойчев.

Пеевски залага на корпоративен подход, а Доган - на общността, смята Любенов.

Те коментираха и участието на кметовете на Бургас и Стара Загора в предстоящите избори. Стойчев е на мнение, че от ГЕРБ-СДС целят да покажат „най-добрите си хора". Любенов смята, че няма смисъл от такова решение и не е нужно тези градоначалници да оглавяват листи на партията.

За ПП-ДБ Любенов каза, че „е нормално в една коалиция да се уточняват избираемите места" и затова все още да нае са ясни всички водачи на листи.

За включването на Евгени Минчев в листите на БСП Любенов не смята, че това ще повиши избирателната активност за партията. Стойчев изрази несъгласие с оглед публичността на Минчев по обществени теми.