След окончателните кръвни резултати – жената блъсната от кола с мигранти в София ще съди МВР. Какви дела завежда и за какво обезщетение ще настоява
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2024 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След окончателните кръвни резултати – жената блъсната от кола с мигранти в София ще съди МВР. Какви дела завежда и за какво обезщетение ще настоява

/КРОСС/  Антоанета Борисова, която беше ударена от кола с мигранти в София, се закани да търси правата си по съдебен път. На място й беше направен тест за наркотици, който се оказа фалшиво положителен. Въпреки травмите й от удара, потърпевшата била държана 16 часа на пейка в ареста.

Какво обезщетение ще иска от държавата тя, коментира в ефира на „Здравей, България" нейният адвокат Силвия Петкова. Не ми е известно вътрешният министър да се е извинил на клиентката ми. Не са я уведомили, че кръвната й проба е готова. Тя има отрицателен резултат на кръвна проба, която тя сама е направила, посочи юристът.

Първо адвокатът на потърпевшата ще оспори заповедта, с която тя е била задържана от служител на „Пътна полиция". След това Силвия Петкова се оспорва и заповедта, с която е била отнета шофьорската книжка на клиентката й. Едва след това ще се претендира обезщетение за претърпените вреди.

Обезщетението зависи от конкретните негативни усещания, които човек е преживял. Няма от-до. Те се присъждат по справедливост, отбеляза юристът. Според Петкова не самите тестове за дрога, а начинът, по който се взимат пробите, и този, по който се съхраняват касетите, са проблема с фалшиво положителните резултати.