Plovdiv's Finest – където легендите на Пловдив срещат новото поколение таланти
Секция: Шоубизнес
24 Септември 2024 21:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Plovdiv's Finest – където легендите на Пловдив срещат новото поколение таланти На 28 септември от 15:00 ч. Mall Plovdiv ще събере на една сцена двигателите на културния живот в Пловдив за едно неповторимо събитие – Plovdiv’s Finest

/КРОСС/ За да отпразнува завръщането ни вкъщи от летни приключения, Mall Plovdiv ще събере на едно място някои от най-влиятелните представители на пловдивската култура за поредица от интересни публични дискусии по време на събитието Plovdiv's Finest. Тази единствена по рода си среща отбелязва творческото наследство на Пловдив посредством разговори между доказани имена и изгряващи млади звезди от областта на музиката и киното. Проведени в сърцето на Mall Plovdiv - на ниво партер до сладкарница Cake Collection, тези оживени дискусии ще предложат на публиката невероятната възможност да разбере повече за опита, историите и вдъхновението на творците, които оформят културния пейзаж на родния ни град.

Събитието на 28 септември, модерирано от известния пловдивски журналист Влади Севов, ще проследи две от най-емблематичните творчески сфери на града - киното и музиката. Във всяка дискусия ще се срещнат едно утвърдено име от бранша и един нов глас.

На музикалния фронт в разговор ще се включи Керана - вокалист на динамичната група „Керана и Космонавтите", театрална актриса, а отскоро и лицето на новата телевизионна продукция „Коя е тази песен". Към нея ще се присъедини душата на Plovdiv Jazz Fest - Мирослава Кацарова, чиято кариера на певица и радиоводеща я превърна в неотменна част от българската джаз сцена. Заедно те ще обсъдят личния си път в музиката, как град Пловдив е повлиял на творчеството им и какво е бъдещето на местната музикална сцена.

В дискусията за кино вниманието ще бъде насочено към изгряващата актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала „Татковци" и главната ѝ роля в „Диада", с която завладя сърцата на публиката. Тя ще сподели сцената с легендарната Ели Скорчева - обичана фигура в българското кино с дългогодишен опит, която наскоро отново събра овациите с главната си роля във филма „Уроците на Блага". Тези две поколения ще се потопят в опита си в света на киното, предлагайки на публиката прозорец към творческите си процеси и уникалната връзка, която имат с града.

Plovdiv's Finest не е просто събитие - това е празник на богатото културно наследство на града. Публиката ще има възможност да задава своите въпроси към участниците, да разбере повече за опита на тези, които са оформили културната идентичност на Пловдив, и да се вдъхнови от новите таланти, които ще поддържат този огън. Дискусията на тема музика ще започне от 15:00 на партерното ниво на Mall Plovdiv, а след това киното ще превземе сцената от 16:00 ч.

Входът е свободен, което го прави отлична възможност за почитателите на киното и музиката да се докоснат до легендите и изгряващите звезди на пловдивската културна сцена. Mall Plovdiv ще очаква всички почитатели на изкуството на 28 септември от 15:00 ч.

Повече информация за събитието можете да намерите тук.