Борислав Гуцанов: Обединението в ляво е ключът към промяната на България
Секция: Интервюта
25 Септември 2024 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борислав Гуцанов: Обединението в ляво е ключът към промяната на България Интервю пред БНР на председателят на парламентарната група на БСП за България

/КРОСС/ Това, че утвърдените лидери отстъпиха крачка назад и дадоха път на младите беше "магията" на сближаването ни, категоричен беше организационният секретар на БСП.

Обединението в ляво е безалтернативен път и ключ към промяната в България. Това каза тази сутрин пред БНР председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов. "Винаги съм бил радетел на това обединение. За жалост, не сме успявали да стигнем до онова, което в момента се случва. Трябваше да има критична точка, за да може да стане това обединение", категоричен беше той. 

"Отстъпването крачка назад на утвърдените леви лидери от всички формации в обединението беше големият скок и голямата магия за да се случат процесите на интеграция в ляво", смята Гуцанов. Той обясни, че при подредбата на листите по места съобразяването с местните организации е било на 100%. "Никога досега не е имало такова сближаване между местните структури и централното ръководство. Почти няма район от тези 31, в който от централата да не сме се съобразили", каза още Гуцанов.

Той коментира и представителите на гражданската квота. Присъствието на Евгени Минчев в листите е по настояване на софийската градска организация заради ясните му послания по темата с джендърството. А що се отнася до Наталия Киселова - Народното събрание има неистова нужда от опитен конституционалист, допълни той.

 Целта ни е профилът на бъдещата парламентарна група да включва специалисти от всички области, обобщи Гуцанов.