Лидерът на СДС Румен Христов: Амбицирани сме да постигнем добър резултат на тези избори, гоним 80 мандата
Секция: Коментари
25 Септември 2024 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерът на СДС Румен Христов: Амбицирани сме да постигнем добър резултат на тези избори, гоним 80 мандата

/КРОСС/ Амбицирани сме да постигнем добър резултат на тези избори, гоним 80 мандата. Няма да е лесно, каза в BTV „Тази сутрин" Румен Христов, лидер на СДС и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС в 50-тия парламент. Това е едно състезание и всеки се възползва от това, което се случва в другите политически партии. Вижте какво се случва в ДПС. Ще се опитаме този вот, който е разколебан, да бъде привлечен към нас. Ще видим дали може да пробием повече в смесените райони, посочи Христов.

Когато парламентарната група, която е първа, е с повече народни представители, се предполага, че може би коалицията ще бъде трипартийна, а не четири- или петпартийна, обясни още лидерът на СДС стремежа към 80 мандата.

По думите му проевропейските партии са повече от проруските и в този смисъл би могло да се постигне съгласие за управление на страната.

Ако гледам заявките, които бяха давани ежедневно в сегашния парламент, освен ГЕРБ-СДС, проевропейски настроени са ПП-ДБ и ДПС - това, което остана и позициите на Делян Пеевски по отношение на войната в Украйна, реакцията му по отношение на РСМ", посочи Румен Христов.

По думите му от групата около Ахмед Доган не е чул нищо по отношение на „агресора Русия и войната в Украйна" и там има „едно мълчание".

Според него с „Възраждане" и БСП трудно може да се работи. Румен Христов заяви, че СДС най-вероятно няма да приеме правителство с участието на БСП.