Софтуерно програмиране и киберсигурност са най-желаните области от кандидат-стажантите в Yettel
Секция: Технологии
25 Септември 2024 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софтуерно програмиране и киберсигурност са най-желаните области от кандидат-стажантите в Yettel Рекорден брой от близо 1200 души кандидатстваха за стажанти в Yettel

/КРОСС/ Близо 1200 студенти и млади специалисти искат да бъдат стажанти в Yettel. Това е рекорден брой желаещи през всички девет години, в които се провежда стажантската програма Hub by Yettel. 

Най-голям интерес тази година предизвикаха позициите в сферата на софтуерното програмиране, киберсигурността и изкуствения интелект. В тазгодишното издание компанията отвори стажантски позиции в едни от най-динамичните и перспективни области - роботизация и автоматизация, киберсигурност и AI, инженеринг и анализ на мобилната мрежа, работа с големи обеми данни, както и роли в сферата на търговията, дигиталния маркетинг и клиентското изживяване в магазинна мрежа. Интересен е и опитът, който имат младежите - по-голяма част от тях са завършили университети в България, а други са учили в Германия, Нидерландия, Обединеното кралство и дори Ню Йорк.

От всички близо 1200 кандидати само 57 бяха поканени на следващия етап - т.нар. център за оценка. В него младежите получиха задачата да проектират „умен" и устойчив град за 70 000 жители. Бъдещите стажанти бяха разделени на екипи и имаха по-малко от час, за да „създадат" града на бъдещето. Следващият финален етап от подбора ще е провеждане на индивидуално интервю, където кандидатите ще се срещнат с мениджъра на екипа, в който кандидатстват.

Тазгодишното девето издание на Hub by Yettel ще започне на 1 ноември. Стажантската програма продължава една година, което е едно от най-големите ѝ предимства. По този начин стажантът може да навлезе в дълбочина в ключови за компанията проекти и да натрупа пълноценен опит, което го прави много по-подготвен и уверен да продължи развитието си в компанията. От старта на Hub by Yettel през 2016 г. досега в програмата са участвали общо 83 стажанти, като близо 85% от тях продължават развитието си в Yettel и до днес.

За Yettel:

Yettel България e телекомуникационна компания, която свързва над 3 милиона потребители с хора, устройства и бизнеси. Има над 1900 служители, повече от 180 магазина, а мобилната й мрежа покрива над 99% от населението на страната. През 2023 г. Yettel България получи престижния сертификат Top Employer за високото качество на своите работодателски практики и политики. В основата им стои грижата за служителите, които откриват в Yettel свободата да бъдат себе си, възможност да се развиват и с работата си да допринасят за реална промяна за хората.

За повече информация: Yettel.bg.