Лудогорец приема Славия (Прага) в първия си мач от същинската фаза на Лига Европа
Секция: СПОРТ
25 Септември 2024 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец приема Славия (Прага) в първия си мач от същинската фаза на Лига Европа

/КРОСС/  Българският шампион Лудогорец е домакин на Славия (Прага) в първия си мач от основната фаза на Лига Европа. Мачът е с начален час 22:00 на "Хювефарма Арена" и ще бъде ръководен от французина Жером Брисар.

Както е известно от този сезон вече няма групи в евротурнирите, а се играе на принципа на шампионат, като всеки тим ще се изправи срещу осем различни съперници. "Орлите" ще имат мачове домакински мачове с Атлатик (Билбао), АЗ Алкмаар и Мидтиланд, а ще гостува на Виктория (Пилзен), Андерлехт, Лацио и Лион.

Наставникът на българите Захари Сираков има проблеми със състава, като най-основните са липсата на Бърнард Текпетей, който лекува тежка контузия, и на Антон Недялков, който има проблеми с коляното от около месец и все още не е на линия.

Чехите също имат сериозни кадрови проблеми, като няма да могат да използват четирима основни футболисти - Иго Огбу, Индриж Станек, Томаш Вълчек и Лушак Вролицки.

Луодгорец намери място в тази фаза на Лига Европа, след като първо започна евроучастието си в Шампионската лига, където последователно отстрани Динамо (Батуми) и Динамо (Минск), но след това отпадна от Карабах и се премести във втория по сила турнира на Стария континент. В плейофите разградчани елиминираха молдовския Петрокуб.

Славия също стартира евротурнирите в третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където отстрани белгийския Юнион Сен Жилоа, но след това в плейофите отпадна от френския Лил.