Безплатни прегледи във ВМА за пациенти с проблеми с кръвното налягане
Секция: Здраве
27 Септември 2024 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безплатни прегледи във ВМА за пациенти с проблеми с кръвното налягане

/КРОСС/ Специалисти от Военномедицинската академия (ВМА) в София ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане във връзка със Световния ден на сърцето, съобщиха от Академията.

Консултациите ще се проведат на 27 септември (петък), от 08:00 до 12:00 часа в кабинет №219, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА в София. Пациентите, които желаят безплатен преглед, трябва да се запишат предварително на тел.: 02/92 25 682. Не се изисква направление от личния лекар.

„Действай със сърце" е мотото, под което ще се проведе Световният ден на сърцето тази година. Денят се отбелязва на 29 септември в глобален мащаб, а целта е повишаване осведомеността за сърдечно-съдовото здраве.

Световният ден на сърцето през 2024 г. служи като напомняне, че здравето на сърцето е колективна отговорност. От индивидуалния избор на начин на живот до отделните политики, всеки има роля в предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания. Като се обединим и повишим осведомеността, можем да намалим глобалното бреме на сърдечните заболявания и да осигурим по-здравословно бъдеще за бъдещите поколения, коментира полк. проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиника по кардиология на ВМА.

Източник: БГНЕС