Кулинарното шоу на Димитър Тончев ще зарадва малки и големи на „Калпазанска есен“
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Септември 2024 13:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кулинарното шоу на Димитър Тончев ще зарадва малки и големи на „Калпазанска есен“ В мобилната кухня „Lidl на път“, кулинарят ще демонстрира как да се храним с мисъл за нашето здраве и здравето на планетата

/КРОСС/ На 28 септември от 10:00 ч. в Sofia Ring Mall ще се проведе първото издание на „Калпазанска есен" - едно събитие с много забавни и спортни активности за малки и пораснали деца. Всички гости ще имат възможност да присъстват на атрактивна кулинарна демонстрация, водена от Димитър Тончев в мобилната кухня на Lidl. Като част от кампанията #ХраненеСмисъл, която насърчава, информира и образова малки и големи за ползите от осъзнатото хранене, известният кулинар ще покаже как да приготвим вкусни ястия, подходящи за училищен обяд в кутия.

Колко вкусно и лесно е да се храним здравословно? Как да избираме качествени и достъпни продукти? Как да приготвим пълнозърнести палачинки, тортила с бъркани яйца и хрупкав карфиол? Всичко това гостите на „Калпазанска есен" ще разберат по време на кулинарната демонстрация на Тончев от 13:00 часа, в мобилната кухня „Lidl на път", до амфитетъра в Sofia Ring Mall.

На същото място, от 10:00 часа, по време на цялото събитие, децата и техните родители ще могат да посетят и интерактивната инсталация #ХраненеСмисъл, от която да научат полезни съвети за здравословно и осъзнато хранене и кои са основните принципи на Планетарната диета - хранене с грижа за нашето здраве и и за опазването на околната среда.

Инициативата Калпазанска есен се организира за първа година от портала „Новите родители", като организаторите дават възможност на всички желаещи да участват активно в програмата и игрите на събитието.