Радослава Кафеджийска е новият генерален консул на България в Одрин
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2024 17:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радослава Кафеджийска е новият генерален консул на България в Одрин

/КРОСС/ Министерският съвет прие решение за назначаване на Радослава Велизарова Кафеджийска на длъжността генерален консул на Република България в Одрин, Република Турция с консулски окръг, обхващащ общините: Одрин, Къркларели и Текирдаг.

Радослава Велизарова Кафеджийска е с богат професионален опит в дипломацията. По образование е юрист, магистър по право от УНСС, София, както и магистър по международни отношения-право на Европейския съюз от СУ „Св. Климент Охридски", София.

В периода от 2002 г. до настоящия момент е заемала различни длъжности в Министерството на външните работи: в дирекции „Човешки ресурси"; „Консулски отношения"; „Правна"; „НАТО и регионална сигурност"; „Ситуационен център".

Тя е заемала задграничните длъжности съветник/консул в Генералното консулство на Република България в Солун, Република Гърция (2011-2014 г.), консул в Генералното консулство на Република България в Одрин, Република Турция (2016-2020 г.) и съветник/консул в Генералното консулство на Република България в Истанбул, Република Турция (2021 г. до момента).

Владее английски, руски и гръцки езици. Ползва турски език.

Професионалната квалификация и опитът на Радослава Велизарова Кафеджийска създават необходимата основа за успешно изпълнение на функциите на генерален консул на Република България в Одрин, Република Турция.

Генералното консулство на Република България в Одрин осигурява консулско обслужване на българските граждани, пребиваващи в неговия консулски окръг и поддържане на официални работни контакти с представители на местните власти. То допринася за разширяване и задълбочаване на връзките на територията на консулския окръг във всички области на двустранните отношения на България с Турция.