2,8 млн. лева ще бъдат инвестирани в развитието на Индустриален парк Видин
Секция: ИКОНОМИКА
28 Септември 2024 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
2,8 млн. лева ще бъдат инвестирани в развитието на Индустриален парк Видин

/КРОСС/ „Национална компания индустриални зони" ЕАД (НКИЗ), към Министерството на икономиката и индустрията, стартира проект за над 2.8 милиона лева за енергийно обновяване на административната сграда и халета №4 и №5 на Индустриален парк Видин.

Плануваните дейности за изпълнение по проекта са свързани с топлоизолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив, подмяна на осветителна инсталация, монтаж на системи за генериране на топлина, изграждане на фотоволтаична инсталация и други.

Прогнозният бюджет за реализацията на проекта е 2 884 439,52 лева, от които 1 293 497,78 лева безвъзмездна финансова подкрепа по Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ.)

„Национална компания индустриални зони" ЕАД вече подписа договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата са осигурени от Европейския съюз по Плана за възстановяване и устойчивост. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Индустриален парк Видин е стратегически разположен на река Дунав и в близост до границата с Румъния, което осигурява достъп до европейските пазари. Потенциалът на парка е значителен поради транспортната свързаност с речното и железопътно движение, както и възможността за развитие на логистични и производствени дейности.