Засилване на самолетната свързаност между Германия и България – основен акцент на „Вечер на българския туризъм“ в Берлин
Секция: Туризъм
28 Септември 2024 19:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Засилване на самолетната свързаност между Германия и България – основен акцент на „Вечер на българския туризъм“ в Берлин

/КРОСС/ За трета поредна година, Националното туристическо представителство в Берлин организира „Вечер на българския туризъм" - събитие, което събра представители на летища, авиокомпании, туристически агенции и журналисти. Основната тема на тазгодишното издание беше посветена на засилване на самолетната свързаност между Германия и България през 2025 г.

Събитието беше открито от Н. Пр. Григор Порожанов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия. Той подчерта ключовата роля на германския туристически пазар за България и отбеляза огромния потенциал за задълбочаване на двустранните туристически връзки. „Полетите от Германия представляват 17% от общия трафик на летище София, а през 2025 г. очакваме този дял да нараства" сподели Мария Кафелова, представител на дирекция „Маркетинг и бизнес развитие" на Летище София, като подчертава значението на германския пазар за българската столица. „Столицата се разпознава като едно от скритите съкровища на Европа и все повече немски туристи ще откриват красотата ѝ", добави тя.

Програмите на морските летища във Варна и Бургас за 2025 г. също бяха представени, като участниците обсъдиха възможностите за увеличаване на въздушните връзки между Германия и българските морски дестинации.

Според туристическото ни аташе в Германия, Тихомир Патарински, широкото участие на представители от авиационния и туристическия сектор показва високия интерес към темата за по-добра свързаност между двете страни. Партньори на събитието бяха летищата в София, Варна и Бургас, Съюзът на германските травел журналисти „CTOUR" и Българският културен институт в Берлин.