Зам.-министър Георгиева присъства на представянето на проекта „Discovery“ на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия
Секция: Туризъм
28 Септември 2024 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Георгиева присъства на представянето на проекта „Discovery“ на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия

/КРОСС/ Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева присъства на представянето на проекта „Discovery" на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия. Проектът „Discovery - Открий миналото, преживей настоящето" е финансиран от Министерството на туризма, чрез Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристическите услуги в черноморските общини. Основната цел на проекта е да популяризира богатствата на региона посредством създадени дигитални продукти.

Чрез „Discovery", трите общини представят интегриран туристически продукт насочен както към българския, така и към полския пазар. Проекта популяризира солниците край Провадия, скалните образования и природните дадености в региона. „С помощта на този проект не само чуждестранните, но и българските туристи ще могат да открият уникалните възможности, които регионът предлага", подчерта Георгиева.

Заместник-министърът на туризма взе участие и в събитие от 35-тите Дни на японската култура в България, което се проведе в с. Аспарухово, община Дългопол. Събитието, посветено на японската култура, се организира от ОБУ „Христо Ботев", с. Цонево, община Дългопол, японски клуб „Кизуна-Варна" и клуб „Шудокан доджо Айкидо - център Варна", под патронажа на посолството на Япония в България. През 2024 г. отбелязваме 115 години от първите официални контакти между България и Япония, 85 години от установяването на дипломатически отношения и 65 години от тяхното възстановяване.