Зов за помощ: Зоя Пенева страда от рядко неврологично заболяване
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2024 11:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зов за помощ: Зоя Пенева страда от рядко неврологично заболяване

/КРОСС/ Зоя Пенева страда от рядко неврологично заболяване - Киста на Тарлов. Този тип кисти причиняват нетърпима болка и нарушават функцията на различни органи и системи в тялото. Лечението им е само оперативно. Ако интервенцията не бъде извършена навреме, заболяването може да доведе до пълна инвалидност, придружена с болка, която не се повлиява от никакви медикаменти.

"Започнах да чувствам слабост в крайниците. Не можех да вдигам тежко, дори най-малкото усилие ми се струваше огромно и разбрах, че нещо не е наред", разказа Зоя.

"Дори и да лежиш трябва напълно трябва да притихнеш, за да намалее болката, а когато напълно притихва, се чудиш дали си жив. Усещането е все едно си си легнал в гроба и чакаш да дойде времето", сподели тя.

Необходимата операция не се извършва в България. Затова Зоя се свързва с клиника в Кипър - една от малкото в света, където заболяването се лекува успешно. Необходимата за операцията сума е 55 900 евро, която е непосилна за семейството. На Зоя е насрочена и възможна дата за интервенцията - 17 октомври 2024 г., и именно затова тя се нуждае от нашата помощ спешно.