БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА с програма за развитие от 100 точки и ясна заявка: Време е за решения!
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2024 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА с програма за развитие от 100 точки и ясна заявка: Време е за решения!

/КРОСС/ БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА дава 100 решения за бъдещето на България. Коалицията представи Програмата си за ускорено развитие на България, която беше изготвена от 10 работни групи с експерти - представители на всички партии в коалицията. Те обхващат всички основни секторни политики с акцент върху социалната политика, здравеопазване, икономика, енергетика, образование, защита на потребителите, младежки политики, вътрешна сигурност, правосъдие, външна политика. 

Не случайно мотото на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА за предстоящите парламентарни избори е "Време в за решения". Амбицията на коалицията е да даде решенията на предизвикателствата във важните сфери за България, както и да осигури справедливост и достъпност във всяка сфера за българските граждани. 

„Докато другите създават проблеми, докато другите коментират проблемите, ние излизаме с решения. Защото е дошло време за решения. Време, в което хората, които искат различна България, трябва да се обединят и да си обещаем, че България ще бъде истински правова, истински демократична и истински социална - такава, каквато е по Конституция." Това заяви зам.- председателят на БСП и евродепутат Кристиан Вигенин. В продължение на два месеца, той и десетки експерти от всички партии в коалицията разработиха документа, който съдържа 100 решения за разрешаване на проблемите във всички сектори на обществения живот.

"Реализира се една моя мечта, една наша мечта - лявото е единно, обединено", заяви изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той допълни, че обединението е свършило трудна и дълга работа по изготвянето на програмата си: "Политическата криза я ражда невъзможността на партиите да предлагат правилните решения". По думите на Зафиров лявото обединение прави точно това, а 100-те точки, представени днес, могат да се превърнат в управленска програма. 

Промяна в образованието, която да извади децата от положението им са декламатори - това е приоритет за левицата в образованието, разказа Петя Цанкова, водач на листата в Пазарджик.

"Ние ще работим държавния бюджет да отдели средства за превенция. В България не се отпускат средства за превенция.", заяви д-р Лидия Чорбанова, водач на листата в Смолян. 

На необходимостта от осигуряване на нисколихвени кредити за млади семейства, акцентира Габриел Вълков, председател на МО в БСП и водач на листата в 23 МИР София: "На нас като лява партия основната ни мисия е да дадем равен старт на всеки млад човек", допълни той. Вторият в листата за 23 МИР Георги Ангелов се спря на приоритетите на червените в социалната политика. Сред основните акценти на БСП - Обединена левица в този сектор в повишаване на доходите на най-уязвимите, както и покачване на обезщетенията за безработица. 

Евродепутатът Цветелина Пенкова настоя за гарантиране на енергийната сигурност на страната, която е елемент от националната сигурност. Осигуряване на необходимите кадри за енергетиката, разширяване на газопреносната мрежа, подобряване на електропреносната мрежа - това са основните акценти. 

Въглищните региони да бъдат региони освободени от данък като обща европейска политика. Това предложение представи Драгомир Стойнев, заместник-председател на парламента и водач на две листи - в Стара Загора и Разград. Най-накрая трябва да има ред, а не действие на парче, които ни водят до загуби. Само лявото може да предложи това, допълни той. 

Проблемите с водоснабдяването засегна Манол Генов, който разказа за визията на левицата за местното самоуправление. "Държавата продължава да бъде мащеха на доведеното дете - ВиК сектора", каза той и акцентира на необходимостта от сериозни инвестиции, които да спрат огромните загуби по водопреносната мрежа. 

Защитата на потребителите е дългогодишна битка на левицата. Законодателен пакет от 7 закона, които да защитят потребителите и да поставят необходимата рамка пред монополите - това е част от програмата на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА. 

Туризмът, ако се прави правилно, може да изхранва половин България, каза Пламена Заячка.

Подпомагане на семейните ферми чрез програма за семейни стопанства, както и изграждане на специални тържища, където да продават стоката - целта е да се помогне на малки стопанства, които отглеждат традиционни култури. Върху тази мярка се спря Красимир Йорданов, водач в Ямбол. 

Нов закон за Министерство на вътрешните работа, който да подобри разпределението на патрулите в малките населени места и деполитизиране на МВР за това ще работи БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА. "Трябва да се криминализира притежанието и разпространението на райски газ", допълни Иван Иванов, водач на листата в Русе. 

Ревизия на промените в Конституцията - това е една част от мерките, които предвижда БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА. "Когато говорим за съдебна реформа, всъщност трябва да говорим за правосъдна реформа, защото проблемите са на много места, не само в съда", каза доц. Наталия Киселова, която е гражданска квота в 23 МИР София. 

Мир, дипломация и отстояване на българските интереси и идентичност, това а вижданията на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА. Еньо Савов се спря на необходимостта от спешна деескалация на конфликтите, защита на българските общности по света, както и подобряване на взаимоотношенията на България с преките й съседи с цел по-добро развитие на региона.