„Възраждане“ откри предизборната си кампания в Благоевград със стремеж към победа
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2024 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Възраждане“ откри предизборната си кампания в Благоевград със стремеж към  победа Председателят Костадин Костадинов: Или избирате престъпници, или избирате „Възраждане“

/КРОСС/ С многолюдно шествие, поздрав от танцьори от ансамбъл „Пирин" вчера "Възраждане" и открит диалог с жителите на Благоевград „Възраждане" тържествено откри предизборната си кампания в областния център на Пиринско. Началото бе поставено в 16:30 ч. вчера, когато десетки симпатизанти на тръгнаха от началото на алеята при АУБ и преминавайки през централните улици на Благоевград, стигнаха до площад „Македония".

Колоната лично поведе председателят на „Възраждане" Костадин Костадинов. Редом до
него бяха всички народни представители на партията от 50 НС. Водач на листата за област Благоевград отново е адвокат Цвета Рангелова. Тя вече доказа, че не се страхува да влиза решително в битки за защита на важни национални казуси.

Костадинов коментира разразилия се скандал, с който приключи работата на 50-ия
парламент. В последните часове трябваше да бъдат разгледани предложения за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост и придобиване от държавата на активи на „Мини Марица - изток", но това не се случи.

„От първия ден на кампанията можем да кажем на българските граждани следното: „Или
избирате престъпници, или избирате „Възраждане". Друг вариант няма. Видяхте, че ние се опълчихме на престъпниците и защитаваме българските национални интереси. Ако не бяха 38-те депутати от „Възраждане", на поминъка на 50 хил. български граждани щеше да бъде сложен надгробен кръст. След тези избори, в които влизаме с позиция, каквато никога досега не сме имали първоначално - втора политическа сила, ние отиваме със стремежа да ги спечелим, в противен случай рискуваме да ни управлява поредната тройна коалиция на ГЕРБ, ДПС на Пеевски и ПП-ДБ.

Единственият шанс този план за продължаващо унищожение на българската държава да бъде разрушен е „Възраждане" да има колкото се може повече народни предсавители.", категоричен бе Костадинов.

„Искам да призова колкото се може повече хора да излязат и да гласуват. Една от най-често срещаните мантри е, че „няма смисъл да гласуваме, защото нищо не се променя". Всичко се променя. Преди три парламента ние бяхме с 13 депутати. Сега, в началото на тази предизборна кампания, сме определяни за втора политическа сила и ще се борим за първото място. Всичко се променя. България вече не е същата - колониалната система се разпада, и то именно под натиска на „Възраждане", защото ние отказваме да участваме в престъпни схеми. Единственото нещо, което казваме в тази кампания, е много простичко и то е: Стига експерименти! Време е за „Възраждане ", подчерта Костадинов.

Поздравът от танцьори от ансанбъл „Пирин" вдигна емоционалния заряд на срещата в зала „22 септември". Костадин Костадинов, Цвета Рангелова и присъстващите народни представители на "Възраждане" бяха категорични, че ще насочат усилията си за запазване на българския лев и националния ни суверенитет, свобода на труда на българските граждани, премахване на делегираните бюджети, намаляване на административната тежест на учителите, предоговаряне на „зелената сделка", увеличаване работните места и изграждане на работеща икономическа система,
финансово стимулиране към малкия, средния и индустриалния бизнес, създаването на елитна българска войска, поставяйки България отново на геополитическата карта, независимост на България на световната сцена, като българският национален интерес стои над всичко.

В програмата на „Възраждане" са заложени и премахване на търговския статут на болниците, отпадане ДДС на лекарствата, подпомагането на българското производство и търговията с български стоки, нормализация на отношенията с Русия и отпадане на антируските санкции, пренаписване на учебници и програми по хуманитарни науки в дух на родолюбие.