Манчестър създава нов район за наука и технологични иновации
Секция: Технологии
28 Септември 2024 18:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манчестър създава нов район за наука и технологични иновации

/КРОСС/ Град Манчестър в северната част на Англия даде начало на първата фаза от проект за център за научни и технологични компании на стойност 1,7 мрд. паунда (2,3 млрд. долара), част от мащабен проект, управляван от университети и инвеститори от частния сектор, предава Ройтерс.

Иновационен район Sister в бившия градски център на Университета на Манчестър предвижда 2 млн. квадратни фута (186 хил. квадратни метра) търговско пространство и 1500 нови жилища, като има за цел да повиши статута на града като научен и технологичен център.

Университетски градове като Оксфорд, Кеймбридж и Манчестър създават среда, в която инвеститорите могат да бъдат на разположение, за да си партнират със стартъпи. Това е тенденция, която новото британско лейбъристко правителство иска да продължи, за да привлича повече частни инвестиции, така че да помогне за подобряването на обществените услуги и инфраструктурата на страната.

15-годишният Sister Project е съвместно предприятие между Университета на Манчестър и Bruntwood SciTech - компания, която е собственост на имотната Bruntwood, Legal and General и Greater Manchester Pension Fund, като ще получи обща инвестиционна стойност при завършване от 1,7 млрд. паунда.

Първият наемател - инвестиционната компания, занимаваща се с климатични технологии, Sustainable Ventures, ще се премести в Renold Building на въпросния обект през ноември.

„Това е важен момент за Манчестър", коментира Бев Крейг, лидер на Градския съвет на Манчестър.

Sister е част от финансираната от правителството инвестиционна зона Greater Manchester, която използва 160 млн. паунда публични средства, за да помогне за привличането на бизнес в града през следващото десетилетие.