България стартира спешни мерки за извеждане на сънародниците ни от Ливан
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Септември 2024 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България стартира спешни мерки за извеждане на сънародниците ни от Ливан

/КРОСС/ Във връзка с ескалация на ситуацията в Близкия изток и по-конкретно в Ливан министър-председателят Димитър Главчев и министърът на външните работи Иван Кондов са в постоянна връзка. По указания на премиера в Министерство на външните работи (МВнР) е създадена работна група, в която са включени и представители на други институции, чиято основна задача е да координира и предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан, посочиха от МВнР.

Указанията на премиера са пълна мобилизация на държавата в интерес запазването на живота и здравето на българските граждани.

Посолството на България в Бейрут и чрез дирекция „Ситуационен център" е в постоянен контакт с всички българските граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си у дома. Работната група чрез посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически мисии в региона ще окажат необходимото съдействие за сигурната евакуация на българските граждани.

При необходимост от съдействие българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766.