Царският дворец в Кричим привлича стотици посетители
Секция: Туризъм
29 Септември 2024 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Царският дворец в Кричим привлича стотици посетители

/КРОСС/ Хиляди искрящи светлини озаряват царския дворец в Кричим и привличат посетители от цялата страна. Автори на нощния спектакъл под открито небе - Whisper of Lights, са двама млади мъже от София.

Светещ тунел с дължина почти 25 метра и над 50 000 лампички посреща посетителите още в началото на парка, за да ги поведе по трасе, дълго почти километър и половина, криещо изненади на всеки ъгъл.

„Наистина е магично, има там едни рози с едно сърце, изглежда много тематично и много ефектно", казва Кристина Гюргджийска.

Точно на поляната с 3000 светещи рози няколко мъже вече предложиха брак на своите половинки, казват организаторите.

А магическата гора е комбинация от светлини, цветове, природа и звуци, които карат хората да онемеят.

„Наистина е много красиво цялото място, аз за първи път съм тук и много се радвам че в България се случват такива неща", споделя Николета Андреева.

Подобни светлинни инсталации има на много места в Европа. Възхищението в хората кара двама специалисти по дигитален маркетинг да пренесат и у нас тази красота. В началото двамата не разбират нищо от електричество, но се захващат с идеята, за да преборят стреса.

„Започнахме да прекарваме повече време сред природата и тогава установихме, че би било изключително приятно да съчетаем магията на светлината и природата. И аз, и той смятаме че светлината може да озари всяко пространство, да го оживи и да даде друг поглед на посетители към него", казва един от организаторите Георги Колев.

Подготовката на събитието отнема почти година, а в продължение на месец двамата автори на проекта висят по дърветата, за да създадат тази красота.

„Избрахме царският дворец в Кричим заради природата, тъй като е уникално място, с богата история има много растителни видове и е изключително поддържан парк", казва другият организатор Димитър Мостров.

Почти половин милион лампички висят по дърветата в парка на двореца.