Журналистът Пламена Игнатова: Вероятно ще се стигне и до осми избори
Секция: Анализи
29 Септември 2024 13:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Журналистът Пламена Игнатова: Вероятно ще се стигне и до осми избори

/КРОСС/ Българският парламентаризъм е до такава степен нефункциониращ, че устойчиви мнозинства, политики, които да спомогнат за повишаването на благосъстоянието на българските граждани, няма да се случат. Това каза политическият анализатор Слави Василев в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Според него дори да успее да формира кабинет следващото Народно събрание, той няма да има дълъг политически живот. „Каквато и да е конфигурацията, тя няма да възпроизведе абсолютно нищо устойчиво за гражданите. Това, че 2/3 не отиват да гласуват, е най-добрата диагноза за тази абсолютно умираща политическа система", коментира Василев.

Журналистът Пламена Игнатова също смята, че вероятно ще се стигне и до осми избори. Много обаче са и неизвестните около двете фракции на ДПС и смяната на ръководството в БСП и ПП-ДБ. „Действията ще се развиват ноември-декември, когато трябва да се водят разговори за сформиране на правителство. Според социологията може би ще имаме девет партии този път в парламента, а малките партии, както знаем, много често играят подкрепяща роля", коментира тя.

Медийният експерт Нидал Алгафари смята, че много под 2 милиона ще излязат да гласуват на 27 октомври.