Интервю с Ивелин Михайлов пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита
Секция: Интервюта
30 Септември 2024 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интервю с Ивелин Михайлов пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита

/КРОСС/ Беновска: Г-н Ивелин Михайлов, „Величие"! Дано не сте продавачи на надежди!

 https://youtu.be/wGBY0pf_9Dw

 Ивелин Михайлов, създател на партия „Величие", пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 29.09.2024

Григор Здравков: Знам, че г-жа Беновска, от която съм научил много, ще ни направи на салата! Но това е по-добрия вариант!

Илиана Беновска: Здравейте! Много кратки въпросчета и Ви моля за кратки отговори, г-н Михайлов! Моите искрени поздравления за програмата! Само ще си позволя да Ви кажа нещо, преди да Ви попитам с кого сте работили, защото тук е работено здраво! Тази програма не е създадена от един, двама, трима и така нататък. Тук са работили институции, бих казала!

Ивелин Михайлов: Работили сме с българския бизнес. В България има много предприемачи, които не смеят да излязат, защото ги е страх, че ще последва това, което се случва с нас. Но те са с нас и искат заедно с нас да работят и отново България да има икономика!

Илиана Беновска: Чудесно! Само ще Ви напомня третия закон на Нютон и „триглавата ламя", която често споменавате. Третият закон го помните, нали? Махалото, което трябва да се върне в обратна посока и със същата сила обратно. 35 години това се е случвало постепенно. За колко години смятате, че сте в състояние, „Величие", вероятно не сами, да осъществите поне основите на тази програма?

Ивелин Михайлов: Винаги в началото, когато всичко е толкова оплескано, е много лесно хората да усетят положителния резултат. Затова сме казали, че програмата е 20 годишна, за да постигне финалния ефект такъв, какъвто искаме. Но всяка година хората ще виждат подобрение във всички сфери. А в крайна сметка това е нещо, за което всички мечтаем - да виждаме подобрението. Защото то е ясно, че за един ден няма как да стане. Но ако тази година живеем по-добре от предната и следващата още по-добре и по-добре, тогава и хората започват да имат стимул да живеят и да се развиват!

Илиана Беновска: По този повод искам да попитам избирателите на „Величие" не сме ли виновни ние за „триглавата ламя"? Е? Пак ли ще спите и ще ядете долнокачествена наденица!? Надявам се да гласувате! Лично за Вас - Путин, Тръмп, Орбан? Това е много важно! Геополитиката не може да отсъства!

Ивелин Михайлов: Да, аз предлагам първо, за да мога да преговарям, казвам го, за да мога да преговарям, трябва да имам основа, от която да преговаряме. Или трябва да имаме ние някакви условия. В момента наистина, говорил съм с много български политици и дипломати от старата школа, които казват, че в момента дори няма дипломати! Първо, трябва да създадем вътрешна стабилност, школа за дипломати. И тогава вече, за това ще минат 3-4 години, да видим навън как се развиват нещата. Или най-хубавото нещо е в момента да тупаме топката. Харесва ми политиката, която казват и Путин, и Тръмп, и Орбан, в която казват, че трябва да уважаваме хората с техния национален суверенитет и да запазим тяхната идентичност!

Илиана Беновска: НАТО и ЕС? Гледаме ги още 4 години отвън ли?

Ивелин Михайлов: Аз смятам, че в НАТО и ЕС ние можем в момента да съществуваме в тези организации и отвътре можем и ние да ги променим. Или ние да станем център. Доколкото НАТО, тя е военна организация, може би има някакво изтичащо време, то ЕС е добра организация, като идея, в която може да има свободно движение на стоки и услуги в европейските държави. А защо в един момент да не се присъедини да кажем и Русия, Беларус и тогава да стане по-свободна зона на търговия в цяла Европа? Но не ми харесва идеята да бъдем федерализация или ние да станем федерален окръг на ЕС. Това е нещо, което не одобрявам и смятам, че не трябва да го допуснем!

Илиана Беновска: Много благодаря! Спирам дотук, за да могат хората да говорят. Само ще Ви подаря накрая Джани Родари, „Продавач на надежди": „Ако мога да имам едно магазинче с две колички, бих продавал познайте какво? Надежда, надежда за всички!". Няма да продължавам, знаете го. Дано не сте продавачи на надежди!