Лейди Гага остава в образа на Харли Куин в новия си албум
Секция: Шоубизнес
30 Септември 2024 19:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лейди Гага остава в образа на Харли Куин в новия си албум

/КРОСС/ След като Lady Gaga приключва снимките на филма „Joker: Folie à Deux", тя не е готова да се раздели с героинята Harleen „Lee" Quinzel, известна като Harley Quinn. Вдъхновена от една от най-емблематичните и хаотични фигури в поп културата, Gaga създава новия си албум Harlequin. Продуциран съвместно с Michael Polansky, Harlequin е разнообразен и сложен, като възхвалява личност, която се радва на опасностите, живее за неопределеното и приема красивия хаос на собствените си мечти. Това е Gaga, каквато не сте я чували досега. Това е Harlequin.

Наречен още "LG6.5", музикалният проект е първият джаз албум на Gaga след смъртта на Тони Бенет, като е крачка напред в разглеждането на класически стандарти през модерната призма. Harlequin умело преминава през различни стилове, смесвайки джаз, блус, пънк и винтидж поп. Gaga вдъхва нов живот на обичани песни, съчетавайки дълбоката си любов към джаза със свеж, авангарден подход.

Класики като „Good Morning" и „Get Happy (2024)" са преосмислени с допълнителни текстове, пречупващи бунтарския дух на Harley, докато „Oh, When The Saints" и „World On A String" придобиват нов смисъл чрез високоенергийни аранжименти, които отразяват нейната дива, непокорна природа.  „Smile" се превръща в завладяващ химн на себепознанието и иронията, а песента „The Joker" се гмурка дълбоко във връзката на Harley с прочутия Joker, давайки на слушателите поглед към тяхната объркана, но дълбока връзка. Оригиналните песни „Happy Mistake" и „Folie À Deux" са емоционалното ядро на албума - суровата уязвимост и хаотична енергия отразяват борбата на Quinn между чувството ѝ за идентичност и изпадането ѝ в лудост. С открояващи се произведения  „Gonna Build A Mountain" и „That's Life" албумът поема по-интроспективен път, показвайки устойчивостта на Harley, нейната амбиция и способността ѝ да преоткрива себе си дори пред лицето на изпитанията.

Harlequin е създаден, изпълнен и записан между Малибу и прочутото студио Palms в Лас Вегас, докато Gaga завършва резиденцията си Jazz & Piano през лятото на 2024 г. Gaga и Polansky събират музиканти от световна класа, сътрудници и аранжори, за да създадат албум, който улавя духа на Harley Quinn във всяка нота. Gaga е продуцент на всички песни заедно с дългогодишния си сътрудник Benjamin Rice.

СЛУШАЙТЕ HARLEQUIN ТУК

Филмът „Joker: Folie à Deux" ще бъде пуснат по кината на 4 октомври.