Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти в Сирия
Секция: Русия
01 Октомври 2024 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти в Сирия

/КРОСС/ Руската авиация e нанесла удари по седем бази на екстремисти, напуснали зоната Ал-Танф в Сирия. Това съобщава късно в понеделник "Интерфакс", като цитира Руския център за помирение на враждуващите страни в Сирия.

"За противодействие на саботажната и терористична дейност на незаконните въоръжени групировки, командването на сирийските въоръжени сили, с подкрепата на руската група войски, организира разузнавателни и издирвателни операции в планинските пустинни райони на провинциите Хомс и Дейр ез. Зор нанесоха удари по седем идентифицирани бази на бойци, напуснали зоната на Ат-Танф", каза заместник-началникът на Централното военно командване капитан 1-ви ранг Олег Игнасюк.

Той също така съобщи за 13 нарушения на протоколите за деконфликт и сирийското въздушно пространство от самолети на водената от САЩ коалиция.

"През деня "коалицията" регистрира шест случая на нарушение на разпоредбите на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна", информира Игнасюк.

"В района на Ал-Танф са регистрирани шест нарушения от коалиционната авиация на правилата за използване на въздушното пространство на Сирийската арабска република на ден: от двойка изтребители F-15, двойка щурмови самолети A-10 (два пъти) и разузнавателно-ударен безпилотен летателен апарат MQ-9c", добави той.

Припомняме, че в неделя САЩ обявиха, че са ликвидирали през септември 37 ислямисти в Сирия.

Русия воюва срещу групировки в Сирия и редовно в съобщенията си критикува действията на Запада като опасни нарушения.

Много често случаите са подобни.