От днес българска компания прилага директивата на Европейския съюз за електронно тол таксуване вече и в Словения
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2024 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От днес българска компания прилага директивата на Европейския съюз за електронно тол таксуване вече и в Словения

/КРОСС/  Превозвачите ще могат да пътуват по-лесно и удобно в 14 европейски държави

        В Словения българският и международният транспортен бранш от 1 октомври вече ще може да отчита и плаща тол такси напълно автоматично с услугата TollPass EETS (European Electronic Toll Service) и бордовото устройство TollPass EUROBOX. TollPass добавя Словения в обхвата на предлаганите услуги за тол отчитане в чужбина. Това са 14 eвропейски държави, тунели, мостове, паркинги, места за почивка - общо 147 тол области обединени в едно устройство - TollPass EUROBOX.

        Платформата TollPass.bg на „Интелигентни трафик системи" АД прилага на практика директивата на Европейския съюз за тол таксуването. Внедрявайки услугата EETS, включително  и за Словения от 1 октомври, компанията е част от големия проект на Европейският съюз за създаването на единен пазар за пътни такси, който не само че оптимизира управлението на разходите за превозвачите, но и допринася за устойчивото развитие на транспортната инфраструктура и бизнес в региона.

        В динамичния свят на международния транспорт, където времето е пари, а ефективността е ключова, това е възможност за оптимизация на  бизнеса. В Европа той се сблъсква със сложна система от местни тол оператори. TollPass EETS гарантира бързо и безпроблемно автоматично тол отчитане без излишно забавяне на границите, с един договор, с едно бордово устройство за различните типове тол системи и без администриране на договори с местни тол оператори. Това иновативно решение не само спестява време, но и значително намалява административната тежест и разходи за транспортните фирми, позволявайки на водачите да се фокусират върху основната си задача - безопасното и ефективно доставяне на стоки.

TollPass EUROBOX обединява различните държави с тол таксуване в Европа и осигурява автоматично отчитане и заплащане с едно устройство и един договор в България, Унгария, Австрия, Германия, Белгия, Франция, Испания, Португалия, Швейцария, Италия, Полша, Словакия, Словения, белгийския тунел Liefkenshoek, германските тунели Warnow и Herren, скандинавските мостове в Дания и Швеция - Storebaelt and Oresund.

        В Словения се тол таксуват всички типове автомобили с общо тегло над 3.5 т., а към цените на пътните такси се прилага 22% ДДС. TollPass предлага и услуга по лесно и бързо възстановяване на ДДС и акциз от Словения.

         В полза на дейността на тежкотоварните транспортни компании предстои ново разширяване на услугите на TollPass за тол таксуване в Европа, като в обхвата на услугата TollPass EETS ще бъдат включени още две много очаквани държави, за да бъде постигната още по-добра плътност на покритието, а именно Чехия и Хърватия.

        „Интелигентни трафик системи" АД с платформата TollPass е лидер в дигитализацията на пътните такси и постоянно внедрява иновации, които отговарят на нуждите на бизнеса. Компанията се фокусира върху предоставянето на модерни дигитални решения, които улесняват превозвачите и оптимизират техните разходи.