Специален гост-лектор на 15-та Национална конференция по Обща медицина - д-р Тиаго Вилануева
Секция: Здраве
01 Октомври 2024 16:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Специален гост-лектор на 15-та Национална конференция по Обща медицина - д-р Тиаго Вилануева

/КРОСС/ На трети октомври започва 15-та традиционна, годишна Национална научно-практическа конференция по Обща медицина, организирана от Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ). Събитието ще се проведе в кк. „Албена".

Научната програма ще бъде динамична, интересна и наситена с много практическа информация под формата на лекции, практически упражнения и видеообучения.

Специален гост-лектор ще бъде д-р Тиаго Вилануева (Португалия), председател на Европейския съюз на общопрактикуващите лекари (UEMO) с лекция на тема: „UEMO- същност, настояще и бъдеще. Да бъдеш ОПЛ в Португалия". Д-р Вилануева и д-р Бранка Лазич (Сърбия), зам. председател на UEMO, ще вземат участие и в свободна дискусия с участниците в конференцията.

Европейският съюз на общопрактикуващите лекари е организация с нестопанска цел на най-представителните национални, неправителствени, независими организации, представляващи общопрактикуващите лекари в страните от Европа.

Основан през 1967 г. от националните организации в Белгия, Франция, Германия, Нидерландия и Италия, Съюзът бързо се разраства и обхваща организации от всички настоящи държави- членки на Европейския съюз, както и други европейски държави.

През юни 2024 г., НСОПЛБ стана пълноправен член на UEMO.

 

НСОПЛБ