Зафиров към възрастните хора: Прекланяме се пред вашия достоен принос за България 
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2024 13:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зафиров към възрастните хора: Прекланяме се пред вашия достоен принос за България  Съзнаваме своя дълг пред вас и няма да престанем да полагаме усилия за това дните ви да бъдат по-добри

/КРОСС/ „С благодарност, почит и уважение днес ние се прекланяме пред вашия достоен принос в изграждането на новата българска държава и пред нестихващото ви желание да сте полезни за обществото". Това се казва в адрес на председателя на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Атанас Зафиров по повод на Международния ден на възрастните хора. Той изразява и признателност за примера, който са дали и за несломимия дух, преминал през бурите на живота.

 „Благодарим ви за всеотдайния ви труд, за възпитанието и родителската грижа, за да отгледате достойни хора! Вие сте нашият стожер, от вас черпим опит, мъдрост и съвети", се казва още в адреса.

По думите му днес 406 000 българи вземат минималната пенсия за стаж и възраст от 523,04 лева, а други 407 000 пенсионери - под тази сума. На практика над 800 000 възрастни хора са принудени да се справят със средства, които не достигат за основните им нужди.

„БСП е единствената политическа сила в последните три десетилетия, за която грижата за възрастните хора и пенсионерите е свещена неотклонна кауза. Ще продължим битката си за осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез адекватно и справедливо осъвременяване на всички пенсии", категоричен е Зафиров.

 Според него социално справедливо е за един и същ осигурителен стаж,  за една и съща работа на едно работно място старите и новите пенсионери да получават равни пенсии. Той пое ангажимент левицата да се бори за приемането на Закон за закрила на възрастните хора.

„Съзнаваме своя дълг пред вас и няма да престанем да полагаме всички усилия за това дните ви да стават все по-добри, за да ви гарантираме активен, пълноценен и достоен живот! Скъпи приятели, на 1 октомври - Деня на възрастните хора, в знак на дълбоко уважение към вас, партията на трудовите хора ви обещава да продължи бъде силният и непоколебим защитник на два милиона български пенсионери. Бъдете здрави, все така активни и горди от постигнатото!", завършва поздравителният адрес.