Българският евродепутат Ева Майдел бе избрана за заместник-председател на Делегацията на Европейския парламент за връзки със САЩ
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2024 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българският евродепутат Ева Майдел бе избрана за заместник-председател на Делегацията на Европейския парламент за връзки със САЩ

/КРОСС/ Ева Майдел, член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, бе избрана за заместник-председател на Делегацията на Европейския парламент за връзки със Съединените щати.

„Европа ще има все повече нужда от партньори в света, както по теми като технологии, така и сигурност, а разговорите по тези теми ще стават все по-сложни. Затова се радвам, че колегите ми дадоха това доверие", каза Майдел след избирането си. Имаме важни стратегически цели, които могат да се постигнат в голяма степен само в сътрудничество със САЩ, каза още тя.

Ева Майдел е трети мандат член на ЕП от ЕНП/ГЕРБ. Тя вицекоординатор на една от най-важните комисии в ЕП - Комисия по промишленост, изследвания и енергетика. В работата си има фокус върху дигиталната трансформация, иновациите и предприемачеството и внася този опит в новата си роля. Като заместник-председател тя ще работи за засилване на трансатлантическите отношения, насърчавайки сътрудничество в области като технологии, търговия, сигурност и споделени демократични принципи.

Делегацията на Европейския парламент за връзки със Съединените щати играе ключова роля в поддържането на диалога с един от най-значимите съюзници на ЕС. Делегацията работи за развитието на това партньорство, съсредоточавайки се върху инициативи, които насърчават икономическия растеж и защитават демократичните ценности и от двете страни на Атлантика.