Министър Павлова към кандидатите за младши магистрати: Вярвайте, че сте една общност, работете в полза на обществото
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Октомври 2024 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Павлова към кандидатите за младши магистрати: Вярвайте, че сте една общност, работете в полза на обществото

/КРОСС/ "Не реагирайте на думи, които ще ви делят на различни съсловни професии. Вярвайте, че сте една общност, брънки в една верига, защото всички вие ще работите в полза на гражданите и обществото. Вярвайте в справедливостта и в себе си, и прилагайте закона точно."

С тези думи министърът на правосъдието Мария Павлова се обърна към кандидатите за младши съдии, прокурори и следователи в първия ум учебен ден в Националния институт на правосъдието (НИП).

С випуска от 52-ма кандидати за младши магистрати се отбелязват 20 години от стартиране на обучението в магистратското училище.

Павлова допълни, че през следващите 9 месеца едни от най-добрите професионалисти сред магистратите ще споделят безценния си опит с кандидатите за младши съдии, прокурори и следователи по програма с богата и актуална съдебна практика.

Директорът на НИП Миглена Тачева призова кандидатите да се възползват максимално от възможностите, които институтът предоставя - богатата библиотека, портал за електронно обучение, в който ще намерят многообразие от обучения, електронни ресурси за самоподготовка и дигитална библиотека с електронен каталог. „Учете постоянно, защото действието без знание е фатално, а знанието без действие е безполезно", отбеляза Тачева.

Днес на випуск 2024/2025 г. в НИП бяха раздадени 14 учебни помагала от поредицата „Знанието е сила", разработена от екипи от 130 съдебни обучители. Тя е реализирана по проект „Съвременна учебна среда", финансиран от програма „Правосъдие" на НФМ 2014-2021, а електронната й версия е достъпни в портала за електронно обучение, подчерта Тачева.