Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алехандро Майер
Секция: ПОЛИТИКА
01 Октомври 2024 20:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алехандро Майер

/КРОСС/ Министърът на отбраната Атанас Запрянов проведе среща с посланика на Република Аржентина у нас Н. Пр. Алехандро Майер днес, 1 октомври. Двамата обсъдиха двустранните отношения в областта на отбраната и възможностите за задълбочаването им.

Министър Запрянов изказа благодарност на аржентинската страна и в частност на Военноморските сили за изключителната подкрепа и значителния принос за осъществяването на българската антарктическа експедиция, част от която беше Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров".

В рамките на разговорите беше дискутирано партньорството на България и Аржентина в рамките на НАТО, както и възможните сфери на взаимодействие между въоръжените сили на двете страни. Подчертани бяха традиционно добрите връзки в областта на военното образование и възможностите, които българските висши военни училища предоставят за обучение и обмяна на опит. Обсъдени бяха протичащите модернизационни процеси и перспективите пред сътрудничеството в сферата на отбранителната индустрия.

В срещата участва и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов.