Министър Евтим Милошев: Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия
Секция: Туризъм
02 Октомври 2024 06:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Евтим Милошев: Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия

/КРОСС/ Вчера, 1 октомври 2024 г., в изпълнена с ентусиазъм атмосфера, бе официално открита новата академична учебна година в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). Министърът на туризма Евтим Милошев бе официален гост на събитието и поздрави проф. д.и.н. Стоян Денчев, ректор на УниБИТ, за дългогодишния му принос към развитието на висшето образование и за модернизирането на учебния процес в УниБИТ, както и студентите, преподавателите и гостите на университета. Той изрази дълбоко уважение към академичния състав на университета и към техните усилия в подготовката на бъдещите специалисти в областта на туризма, библиотекознанието и информационните технологии.

„Туризмът в България очаква новите специалисти от УниБИТ с отворени обятия," заяви министърът. „Вашето образование и умения са от ключово значение за развитието на туристическия сектор, който става все по-зависим от иновациите и технологиите. Министерството на туризма работи активно за интегрирането на дигитализацията във всички аспекти на туризма, а вие, младите хора, имате възможността да бъдете част от тази промяна." Той сподели и личния си опит от студентските години, когато амбициите и мечтите са били основен двигател за успех, и подчерта, че днес, повече от всякога, образованието е ключов фактор за постигане на професионални успехи.

Министърът на туризма отбеляза, че УниБИТ има утвърдена репутация като институция, която подготвя висококвалифицирани специалисти, конкурентоспособни не само на национално, но и на международно ниво. Той подчерта и значимия принос на проф. Румен Драганов в подготовката на кадрите, свързвайки образованието с туристическия сектор.

Министър Евтим Милошев завърши с мотивационни думи, цитирайки Нелсън Мандела, че „Образованието е най-мощното оръжие, с което можем да променим света". Той призова студентите да бъдат активни, да търсят нови възможности и да не се страхуват да приемат предизвикателствата. „Всеки Ваш успех днес е инвестиция в утрешния ден," добави той и пожела на всички успешна и вдъхновяваща учебна година.

Министърът на туризма изрази своята увереност, че УниБИТ ще продължи да бъде лидер в подготовката на висококвалифицирани специалисти, които ще допринесат за бъдещото развитие на туризма и на информационните технологии, не само в България, но и на световната сцена.

Пресцентър на Министерството на туризма