Обявен е жълт код за ниски температури и слана тази сутрин
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Октомври 2024 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обявен е жълт код за ниски температури и слана тази сутрин

/КРОСС/ Облечете се добре, защото тази сутрин ще е студено. В Западна България се очакват слани. Обявен е и жълт код за ниски температури в 3 области - София област, Перник и Кюстендил.

През деня вятърът постепенно ще се ориентира от изток-югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 19° и 24°, за София - около 21°.

Над Черноморието преди обед облачността ще е предимно значителна, но бързо ще се разкъса и намалее. Следобед ще преобладава слънчево време. Северозападният вятър ще отслабне, ще е до умерен и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 22°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Сутринта по високите части на Стара планина временно ще е мъгливо. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, по-късно през деня над крайните северозападни райони, и средна облачност. Вятърът ще е слаб, с южна компонента и максималните температури ще бъдат между 22° и 27°. Ще се повишават и сутрешните температури.

В петък ще има разкъсана висока и средна облачност, която по-късно през деня от запад ще започне да се увеличава и вплътнява. Краткотраен дъжд ще превали в западните райони. Възможно е и да прегърми. Вятърът в по-голямата част от страната ще се запази с южна компонента, в източните райони и северно от планините - умерен. Минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат над 10°. Дневните ще достигнат 25°-30°, в северозападните райони - малко по-ниски.

Източник: НИМХ/БТА