Първо място в категорията “Застрахователи за обществото” – получи ЗЕАД “Булстрад Виена Иншурънс Груп” за националната инициатива “Малки великани”
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Октомври 2024 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първо място в категорията “Застрахователи за обществото” – получи ЗЕАД “Булстрад Виена Иншурънс Груп” за националната инициатива “Малки великани”

/КРОСС/ На Деня на застрахователя - 1 октомври, бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния бранш.

БУЛСТРАД грабна отличието "Застрахователи за обществото 2024". Призът се връчва за най-добрите постижения - проекти, каузи и дългосрочни инициативи в полза на българското общество.

Наградата бе връчена от Председателя на КФН г-н Бойко Атанасов на г-н Иво Груев - Член на УС и изпълнителен директор на БУЛСТРАД .

При получаването на приза, г-н Груев каза: "Това отличие е по-различно от тези, които компанията получава на полето на постоянната конкурентната надпревара в застрахователния бранш. За нас то има висока морална и емоционална стойност, защото дълбоко вярваме, че застраховането е не просто бизнес дейност - за нас то и средство, чрез което даваме своя принос за създаване на едно по-устойчиво обществото и по-чиста околна среда. Казано с прости думи: чрез своята дейност ние осъществяваме нашата визия за това как да направим света ни едно по-хубаво място за живот за сегашните и бъдещи поколения!" 

„Малки великани" е национална верига ученически турнири по детски волейбол, стартирала през 2018 г. През 2023 г. в инициативата взеха участие над 1800 деца от 76 населени места. "Малки великани" работи в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на спорта. Проектът е социално ориентиран и подкрепя равенството между половете и етническата принадлежност.

Турнирите през 2024 година ще стартират в началото на ноември в: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търнов, Русе и Благоевград.

„Малки великани" се организира с подкрепата на кметовете на градовете домакини, както и от Регионалните управления по образование към Министерство на образованието и науката. За стриктното спазване на правилата по волейбол се грижат сертифицирани съдии от Българска федерация по волейбол.