Димитър Главчев: Нито е обсъждано, нито ще се обсъжда въвеждането на винетки за Околовръстния път в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Октомври 2024 11:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Главчев: Нито е обсъждано, нито ще се обсъжда въвеждането на винетки за Околовръстния път в София

/КРОСС/ "Нито е обсъждано, нито ще се обсъжда въвеждането на винетки за Околовръстния път в София". Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев при откриването на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

Той осъди нападките между СО и АПИ. "Не искам да се връщаме в миналото. Категорично няма да се толерира случващото се - ще се вземат мерки", каза премиерът. Според него, вместо да се води диалог между двете институции, се извършват действия през медиите и това вреди на гражданите.

Главчев благодари за работата на институциите и службите за евакуацията на българите в Ливан. „Добре е да се поздравим за успешната евакуация на българските граждани от Бейрут. Това е един добър пример за перфектната работа на службите. Искам да откроя работата на Държавния авиационен оператор. Перфектна работа на службите, на партньорските служби", каза премиерът. "Не е въпрос на късмет това, което се включи вчера, но трябваше и Господ да ни помогне. В случая отново Господ беше българин", допълни той.

Главчев коментира и откриването на ГКПП "Калотина", чийто ремонт приключи вчера. "Така трябва да изглежда всеки пункт в страната. Това е еталонът, по който трябва да се водим, и е задължителна реконструкцията на пунктовете", посочи той.