Температурите скачат до 28°
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2024 06:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Температурите скачат до 28°

/КРОСС/ рез деня ще бъде слънчево с разкъсана висока, по-късно през деня над крайните северозападни райони, и средна облачност. Ще духа слаб южен вятър и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 25°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще са между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В петък в Централна и Източна България ще бъде слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи, а до вечерта на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от юг-югозапад, до умерен, близо до северните планински склонове - временно силен и поривист. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, а максималните - между 25° и 30°.

През нощта срещу събота облачността над цялата страна ще се увеличи и в събота ще бъде предимно облачно, с валежи. Има повишена вероятност в отделни райони да са значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Минималните температури ще са 3-4 градуса по-високи, а дневните ще се понижават.