Младеж намери плик с пари и го върна на собственичката му
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Октомври 2024 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младеж намери плик с пари и го върна на собственичката му 18-годишният Ангел и за миг не си е помислил да задържи сумата за себе си

/КРОСС/ 18-годишен младеж от царевското село Лозенец намери плик с пари и го върна на собственичката. В плика, на който било изписано име, било месечното възнаграждение на жена от селото, а до обаждането тя не разбрала, че изгубила парите.

Заради проявената доблестна постъпка Ангел Папалезов беше награден от кмета на Царево Марин Киров и кмета на Лозенец Женя Гандиева.

„Случката се случи на 5 септември. Прибирах се след работа, когато намерих плика на земята. Видях, че в него има пари, но не ги преброих, прочетох името върху плика. Оказа се, че пликът е на моя колежка. Звъннах ѝ, уговорихме се и ѝ го дадох лично", разказа в ефира на „Здравей, България" Ангел Папалезов, който е намерил парите.

По негови думи жената много се е зарадвала, че младежът е открил парите и ѝ ги е върнал. „В никакъв случай не съм си и помислил да взема парите за себе си"

„Разбрах от социалните мрежи за постъпката на Ангел и не останах учудена. Той е много добро дете. С кмета на община Царево г-н Марин Киров наградихме Ангел за безкористната му постъпка и изказахме благодарност към него, че е толкова честен и благороден. В общината имаме практика да поощряваме всяко едно добро дело", обясни кметът на Лозенец Женя Гандиева.