Жълт код за силен вятър в някои области на страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Октомври 2024 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за силен вятър в някои области на страната

/КРОСС/ Днес времето в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна - облачността ще се увеличава и вплътнява. Това съобщиха от НИМХ.

Следобед и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове - временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който следобед в северозападните райони ще започне да се ориентира от северозапад.

Жълт код за силен вятър е обявен в областите София, София област, Враца и Монтана.

Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 26° и 31°, малко по-високи в районите чувствителни на южен вятър. В София максималната температура ще бъде около 28°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода ще е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по върховете видимостта временно ще е намалена. Следобед над масивите в Западна България облачността ще се увеличи, а привечер ще превали. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.