Служебният министър на туризма Евтим Милошев: Данните показват, че 2024-та е най-добрата, откакто има статистика
Секция: Туризъм
04 Октомври 2024 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служебният министър на туризма Евтим Милошев: Данните показват, че 2024-та е най-добрата, откакто има статистика

/КРОСС/ Данните показват, че 2024-та е най-добрата, откакто има статистика - приходи от туризма, туристически настанявания, брой туристи и туристически регистрации, брой хора преминали през гранично контролно-пропускателните пунктове, заяви в БНТ "Денят започва" министърът на туризма Евтим Милошев. Курортите ни обаче продължават да имат големи проблеми, които трябва да се решават, допълни Милошев.

В Слънчев бряг - проблеми, които съпътстват най-големия ни курорт, най-популярния по света, свързани със собствеността, с организацията. Това е един голям разговор, който липсва за българския туризъм. Говорих с големи хотелиери, които казаха, че са много доволни от сезона безапелационно. Говорих и с хотелиери, които казаха - какво да говорим за сезона, като през останалото време на сезона хотелът е празен, коментира Евтим Милошев.

Той поясни, че се е променил профилът на туриста поради усложнената международна обстановка.

Нямаме вече руски, украински, в голяма степен израелски туристи. Цените са променени, има инфлационен процес. Стратегия е да се разширят крилата на сезона - пролетта и есента. С климатичните промени есента става все по-атрактивно време за туризъм особено по морето. Големият потенциал на българския туризъм е в целогодишнитв възможности, които дават културно-историческото ни наследство, СПА и уелнес, каза още Евтим Милошев и подчерта, че устойчивостта не се решава с един сезон.