Деян Николов: Софиянци плащат цената на умишлено създадени кризи
Секция: Коментари
04 Октомври 2024 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деян Николов: Софиянци плащат цената на умишлено създадени кризи Позиция относно кризата с градския транспорт и "Топлофикация София"

/КРОСС/ София е на ръба на транспортен и енергиен хаос. Запорирането на сметките на „Столичен автотранспорт" и „Топлофикация София" показва не просто лошо управление, а умишлена политическа игра на ГЕРБ. Те години наред залагаха "бомби" в ключови общински дружества, които сега експлодират с ясна цел - да саботират предизборната кампания и да извлекат политически дивиденти. Градът е заложник на тези манипулации, а софиянци плащат цената на умишлено създадени кризи.

Запорите на сметките, които възникнаха както в „Столичен автотранспорт", така и в „Топлофикация", не са случаен резултат от дългове, а инструмент за политически натиск. Транспортната система в столицата е заплашена от колапс, а енергийната инфраструктура също се намира в опасно положение, с просрочени задължения към „Булгаргаз". Тези кризи бяха планирани и изкуствено задълбочени точно в момент, когато София се нуждае от стабилност.

ПП-ДБ също носят своята отговорност - те проспаха проблема и допуснаха развитието на ситуацията до тук. Управленската им немощ да се справят с финансовата нестабилност на тези дружества показва липса на координация и неспособност да защитят интересите на столичани.

Необходима е незабавна оставка на ръководствата на засегнатите дружества и отговорните заместник-кметове. Софиянци не трябва да бъдат заложници на политически игри, докато градът се превръща в сцена за манипулации. Трябва да се спре с „пожарогасителните" мерки и да се осигури дългосрочна стабилност за критичните градски услуги. В противен случай, градът ще продължи да плаща цената за политическата безотговорност на тези, които го управляват.