LG обявява победителите от webOS HACKATHON 2024
Секция: Технологии
04 Октомври 2024 11:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG обявява победителите от webOS HACKATHON 2024 Победителите представиха гейминг иновации за цялото семейство и коментираха нарастващия интерес към AI технологиите

/КРОСС/  На 1 октомври LG Electronics обяви победителите от webOS TV хакатон, който се проведе предходната седмица на LG webOS Summit. Събитието беше насочено към  AI решенията и гейминг услугите с цел да намери начини да разшири категорията игри на Smart TV. 

Програмисти от цял свят се записаха за участие в технологичния конкурс, за да представят идеите си за приложения или услуги, които да могат да се използват на webOS смарт телевизорите на LG във всеки дом, като така да разнообразят и подобрят гейминг изживяването.  

Подадените кандидатури надхвърлиха триста, получени от повече от 50 държави, като финалистите бяха поканени да презентират на сцената пред панел от специалисти на LG и над 300 компании, лидери на пазара. Тримата победители ще имат възможността да работят с екипа на LG, за да разработят идеите и възможностите за имплементираме на решения за бизнеса на webOS. Също така ще продължат работа и по гейминг решенията за LG телевизорите до юни 2025 г. Трите най-добри идеи получиха и парична награда от 100 000 $ за първо място, 80 000 $ за второ и 50 000 $ за трето място. 

Първо място: The Quest of Sunflower от Couchplay

Страхотна приключенска игра, базирана на история, създадена от изкуствен интелект със зашеметяваща графика, завладяващи звукови ефекти и начин на игра, в който може да се включи цялото семейство.

Второ място: Signs of Magic от Lukas Klingsbo

Действието се развива във вълшебен свят и проследява историята на магьосницата Еловен, която се бори с нападащите я създания, наречени Astromentals. Платформата използва сензорите на LG Magic Remote, за да създаде реалистично изживяване по време на игра. 

Трето място: Thormdeil: Into the Unknown от TV Games

Първият single-player RPG, изработен специално за платформата на смарт телевизорите, който включва сезонно, генерирано от изкуствен интелект, съдържание. Играчите ще могат да обикалят из тъмни пещери, да оцеляват при различни условия и да разкриват дълбоко пазени тайни. 

"Количеството на участниците и идеите, които кандидатстваха, е доказателство за  покачващия се интерес към изкуствения интелект и гейминг съдържанието," споделя Крис Джо, старши вицепрезидент на отдел „Платформи" в LG Home Entertainment Company. "Вече не просто гледаме телевизия. Ролята на разработчиците да подобряват живота на милиони потребители у дома е огромна, затова LG планира да провежда това събитие всяка година, за да насърчава работата по приложенията на webOS.

# # #

За LG Electronics, Inc.

LG Electronics е световен иноватор в технологичната и консуматорската електроника с присъствие в почти всяка държава и международен човешки ресурс от над 74 000 души. Четирите бизнес подразделения на  LG - Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions и Business Solutions - са с общ глобален приход от над 80 трилиона корейски вона през 2022 година. LG е водещ производител на потребителски и търговски продукти като телевизори, електродомакински уреди, климатична техника, монитори, роботи в сферата на услугите, автомобилни компоненти, както и висок клас брандове като LG SIGNATURE и LG ThinQ, познати по целия свят. За повече информация относно LG Electronics, моля, посетете www.LGnewsroom.com.