20-годишен моторист е с опасност за живота, ударил се е в пътен знак
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Октомври 2024 15:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
20-годишен моторист е с опасност за живота, ударил се е в пътен знак

/КРОСС/ 20-годишен мотоциклетист от Шумен пострада тежко при катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

От там уточниха, че малко след 16:00 ч. вчера водач на мотоциклет е загубил контрол, ударил се е в пътен знак и паднал вдясно от пътя за с. Ивански.

Мъжът е откаран с екип на „Спешна помощ" в шуменската болница. Настанен е за лечение с кръвоизливи на бял и черен дроб, фрактура на седем ребра и дясна лопатка, има опасност за живота му.

По случая е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки пътнотранспортни произшествия, съобщиха от МВР. Ранени са 22-ма души, няма загинали.

Мотоциклетист на 20 г. от Шумен пострада тежко и при пътно произшествие в града на 16 септември, а в началото на юли 51-годишен мотоциклетист загина при катастрофа в Ришкия проход.

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени участници в движението, съобщиха в началото на годината от ОД на МВР в Шумен при отчета за дейността си през миналата година.