Lidl получи голямото отличие за политиките си за многообразие и приобщаване от престижния конкурс на LEAD
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Октомври 2024 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Lidl получи голямото отличие за политиките си за многообразие и приобщаване от престижния конкурс на LEAD

/КРОСС/ Работодателските практики на Лидл България в областта на многообразието и включването (DEI) бяха отличени на престижния конкурс на LEAD Network с голямата награда Best in class в ритейл сектора. Тя се присъжда на компании, внедрили стратегически и въздействащи инициативи, които водят до системна промяна. Резултатите от конкурса бяха оповестени в Будапеща, по време на Годишния форум на LEAD - международна организация, която обединява в силна мрежа за трансфер на знания и опит над 20 000 професионалисти в бързооборотната търговия и продажбите на дребно.

Наградата получи Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България - единствената компания от ритейл сектора в България, стигнала до финал и отличена в това издание на конкурса.

„Приемаме тази награда като особено ценно признание, защото в Лидл България хората винаги са заемали централно място, превръщайки се в естествени посланици на ценностите за многообразие, равенство и приобщаване. Ще продължим да работим в тази посока, защото вярваме, че обучението, споделянето на добри практики и изграждането на мостове е в основата на положителната промяна в обществото", каза тя при приемането на приза.

Наградата е за цялостната дейност на Lidl в областта на DEI, която включва реализиране на собствени и подкрепа на партньорски проекти, чрез които се създават условия за по-успешна интеграция и принадлежност на различни групи в обществото, повишава се информираността за ползите от многообразието и се преодоляват стереотипи.

По време на форума Милена Драгийска подписа и документа CEO Pledge на LEAD Network Europe, с който се ангажира да продължи целенасочено да допринася за постигане на по-включващо общество. „Уважението на различията е съществено условие за успех в 21 век. Като сектор, ориентиран изцяло към хората, ритейлът е естествен лидер в промотирането на ценностите на DEI. Чрез обмена на добри практики в мрежата на LEAD, ние можем да форсираме социалния прогрес, основан на ключови ценности като равни възможности, емпатия и доверие в изграждането на по-доброто ни бъдеще", изтъкна тя.